Setmana d’Arquitectura i Disseny a Pollença

FullSizeRender

El passat dilluns 20 d’agost vaig ser convidada a participar com a ponent al Club Pollença (Mallorca) amb motiu de la Setmana d’Arquitectura i Disseny que aquest any celebra la seva cinquena edició. Vaig donar una xerrada en la qual desenvolupava la Història del disseny amb la cadira com a pretext, ja que podem dir que la història de la cadira bé que resumeix la història del disseny.

4

Fotografies de Club Pollença

Com que sabia que vindria el dissenyador català Curro Claret, qui va fer una amena xerrada sobre la seva feina com a dissenyador social, li vaig demanar que portés una mostra d’aquesta. El Curro, com sempre tan amable i disposat, ens va portar aquest tamboret dins la seva maleta des de Barcelona. Es tracta d’un seient realitzat a partir de materials rebutjats com fustes o peces de mobiliari en desús:

3

Fotografies de Club Pollença

El tamboret és fruit d’un projecte que Curro va dur a terme juntament amb la Fundació Arrels: la impartició d’una sèrie de tallers enfocats per a persones que viuen o han viscut al carrer. La gran aportació de Curro, a més d’impartir aquests tallers, és l’anomenada La Peça. Es tracta d’una peça metàl·lica tallada amb làser que fa d’element d’unió d’aquests diversos materials recollits del carrer per tal de convertir-los en mobiliari. A través d’aquesta petita peça que ell ha dissenyat, es fa possible que tots aquells col·lectius exclosos socialment puguin crear mobles i objectes com una manera de millorar la seva situació a través de la seva venda.

47f0ea6fe38e7e833389931157659660--industrial-blog

La Peça de Curro Claret

A la Setmana d’Arquitectura i Disseny també van ser convidats: el dissenyador Jorge Penades, el fundador de l’estudi de disseny ATLAS Pablo Martín, l’arquitecte Jaume Mayol i el ceramista Toni Cumella.

Per altra banda, vaig tenir la sort de conèixer i parlar amb professionals com la dissenyadora Mireia Riera, el seu marit l’arquitecte Lluís Clotet, la també reconeguda arquitecta Carme Pinós (ambdós són Premis Nacionals d’Arquitectura), el ceramista Toni Cumella i Biel Huguet, d’Huguet Mallorca (empresa familiar mallorquina que ha recuperat la tradició de les rajoles hidràuliques). Tot un plaer!

8

Fotografies de Club Pollença

 

Publicado en: News

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s