Inauguració del Museu del Disseny de Barcelona

Aquesta setmana vaig ser convidada a la preinauguració del Museu del Disseny amb qui he estat col·laborant durant gairebé dos anys. He realitzat l’estudi, la documentació i la redacció dels comentaris raonats de més de 60 objectes industrials pertanyents a la seva Col·lecció de Disseny de Producte, i he estat l’encarregada de la gestió de drets d’autor dels materials de reproducció fotogràfica i audiovisual que apareixen en l’exposició “Del món al Museu. Disseny de producte, patrimoni cultural” de la 1ª planta.

del_mon_al_museu_castAquest és el catàleg d’aquesta exposició en què he participat en la documentació d’objectes. En ell es presenta una selecció de 14 peces significatives, des dels anys 1930 fins a l’actualitat, majoritàriament dissenyades o produïdes a Catalunya, amb les seves respectives imatges i textos signats per Pilar Vélez, Mercè Vidal, Daniel Giralt-Miracle, Juli Capella, Teresa Bastardes, Josep Mañà, Òscar Guayabero, Isabel Campi, María José Balcells, Oriol Pibernat, Uli Marchsteiner, Anna Calvera, José Baltanás i Rossend Casanova. La resta d’objectes exhibits apareixen dividits per àmbits expositius i amb una completa descripció tècnica que inclou: nom de l’objecte, autors, materials, mesures, fabricant, data de producció i premis obtinguts..

100-miradas-a-la-coleccion-blancos-250x320

Als convidats ens van regalar “100 mirades a la col·lecció”, catàleg que mostra el més extraordinari de les col·leccions del Museu a través de cent imatges a tota pàgina i que amb els seus textos introdueix el lector en la història de les seves col·leccions, explicant com estan compostes i com s’han format a través del temps. El Museu s’ha convertit en el gran centre de les arts de l’objecte de la ciutat de Barcelona amb més de 70.000 peces que són el resultat de la integració de diverses col·leccions: la de ceràmica, la de les arts gràfiques, la del tèxtil i indumentària i la de producte. Els textos són de Pilar Vélez, Josep Capsir i Teresa Bastardes.

Aquí us deixo el vídeo de l’exposició en el qual pot apreciar-se la diversitat d’objectes exhibits, el plantejament museogràfic i els diferents àmbits expositius que vénen marcats pel discurs museològic. Les pantalles de l’expo són tàctils i en elles apareixen els meus textos:

Anuncios
Publicado en: News

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s